Kuin uusi keittiö // Tammesta tunnelmaa!
^ Musta laminaattitaso (joka oli kiva sekin) näytti kyllä kivalta 
kuvissa, mutta yhdessä tummien seinien kanssa se teki keittiöstä 
omasta mielestäni liian mustanpuhuvan. Vanha taso sai uuden kodin
 alle viikossa naapuritoimistosta. Pahaltahan se olisi tuntunut 
heittää vaan pois. :)^ Uusi tammitaso asentui paikalleen helposti, ja aukkojen
 paikat sain  piirrettyä suoraan vanhasta tasosta.
"Satunnaisesti käynyt mielessä, sitten nopeasti päätetty ja kahden tunnin kuluttua paikoillaan" taitaa olla tämän kämpän remonttien peruskaava. Remontti oli niin nopeasti ohi, etten ymmärtänyt edes kuvia ottaa.

Miksi sitten valitsin tammitason? Ensimmäiseksi ajatukseksi nousee sen tuoma lämpö ja elävä, aidon puun tunnelma. Toiseksi se
kaivatusti pehmentää hieman kontrastia mattavalkoisten ovien
ja mustien seinien välillä. Kolmanneksi mulla ei ole vielä minkäänlaista kokemusta massiivipuutasoista tai niiden kunnossapidosta. Pian on.

Tason asennuksen jälkeen hioin sen lasisen sileäksi ja öljysin kolmeen kertaan, kunnes se ei enää imenyt enempää. Aika näyttää, millon öljyä pitää lisätä tai tasoa hioa uudelleen. Nyt se on kuitenkin pysynyt kauniina. Öljyämisen jälkeisenä päivänä tasolle unohdetusta märrästä lasista oli jäänyt ikävä rinkula, mutta se lähti onneksi kevyesti hiomalla. 

Kirjotan varmasti kokemuksia tänne kunhan niitä vähitellen tulee ja
jos siellä sattuu olemaan muita massiivipuutasojen omistajia ruudun
takana niin kuulisin mielellään fiiliksiä. :)

Kivaa tammikuun jatkoa! :) 
-A

20 comments:

 1. On kyllä kaunis! Tekee kyllä juurikin keittiöön lämpöä ja "tunnelmaa". Massiivipuutasot on helppoja hoitaa ja tuossa sävyssä ei ehkä ihan jokainen tahra näy. Paprikaa ei kuitenkaan kannata tasolla, mutta tuskin olet muutenkaan mitään leikkaamassa suoraan tason päällä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sitäpä juuri tekee! Toivon mukaan pysyy pitkään hyvänä, enkä mitenkään uskaltaisi leikata mitään suoraan tason päällä vaikka tammi kovaa puuta onkin. Kiitos kommentista! :)

   Delete
 2. Lämpöä tuli. Tosi tyylikäs kokonaisuus.

  ReplyDelete
 3. Todella kaunis! Ihanasti soveltuu noihin DSW tuolien jalkoihin tuo taso :) Kaunista on sun kotona muutenkin. Samaa tyyliä haluaisin plagioida uuteen taloomme kun joskus ensi vuonna valmistuu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Totta, jos oikein muistan niin petsattua tammea ovat noiden DSW-tuolienkin jalat. Kiva kun kommentoit ja mukavaa jos olet saanut täältä vähän inspistä uuteen kotiin! :)

   Delete
 4. Massiivipuutasoja suunnitteilla tännekin. Nehän on ikuisia kun vain huoltaa;). Hieno valinta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jes, toivotaan!;) Pitäisi vain löytää kunnollinen öljy noille, tuo Ikeasta äkkiä ostamani ei taida olla mitään parasta mahdollista:D Kiva kun kommentoit!

   Delete
 5. Huikean kaunis,taattua Aleksi laatua.Jos jotain muuttaisin niin laittaisin mustat pistorasiat.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Huikeasti kiitoksia!:) Itse olen miettinyt tuohon hopeita/antrasiitti pistorasioita. Mutta oikeassa olet, tummat tuohon paremmin sopisivat.

   Delete
 6. Upea ja laadukas kokonaisuus! Värit ja matskut matsaavat mainiosti yhteen.

  ReplyDelete
 7. Kotisi on kyllä niin upea, että se tuntuu liian hyvältä ollakseen totta. Ei voi kuin ihastella..!

  ReplyDelete
 8. Tosi kaunis lopputulos! Itse ehkä vielä kävisin kyselemässä rautakaupassa tason jatkohoidosta: meillä on massiivikoivutasot, jotka ensin öljyttiin ja sitten vahattiin valkoisella vahalla. Pitäisi suojata kellastumiselta. En tiedä miten tammi vanhetessaan käyttäytyy, mutta jos on vaarana että kellastuu niin ehkä vetäisin vähän vaaleaa vahaa pintaan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Saara! Voisi tosiaan selvittää tarkemmin tuon hoitoa. En usko että se siitä ainakaan kauhean nopeasti lähtisi kellastumaan mutta vahaaminen on käynyt myös mielessä, pitäisi saada jostain lainaksi pieni purkki ja testata ensin värisävyjä hukkapaloihin. Kiva kun kommentoit:)

   Delete
 9. Moikka! millä olet käsitellyt tasot? aivan ihanat :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moikka! Tasot on käsitelty nyt Ikeasta haetulla puuöljyllä, joka ei taida olla mitään parasta mahdollista mutta piti vaan äkkiä saada siihen joku pintaan. Laitan tänne blogiin sitten aiheesta kun tuon seuraavaksi hion ja käsittelen paremmilla aineilla. Tykkään myös! :)

   Delete