Yrtit kasvamaan talvellakin! // Ensifiiliksiä keittiöpuutarhasta

Yrtit on ihania. Tungen niitä kaikkialle. Sämpylän väliin, salaatteihin, ruuan päälle koristeeksi. Nyt talviaikaan valoa on niin vähän tarjolla, ettei ne tykkää oikeen viikkoa pidempään jaksaa vaikka miten kastelee. Oon muutenkin säälittävän huono kasvien kanssa. Mulla on vaan niin paljon muuta tekemistä, että se säännöllisyys unohtuu aika nopeasti.. 

Tregrenin keittiöpuutarha on kuin mulle luotu. Sen isoa säiliötä ei tarvitse täyttää edes joka toinen päivä. Tuohon sopii siis ihan ruokakaupasta ostetut yrtit ja salaatit ruukkuineen. Saatavilla on myös sellasia kasvualustoja jos haluaa kasvattaa vaikkapa salaattia ihan alusta asti. Toiminta perustuu pumppuun, joka kierrättää säiliöstä ravinteikasta vettä ylemmäs kasvutasolle suoraan kasvien juurille. Vesi vaihdetaan ja ravinteita lisätään aina noin kolmen viikon välein. Vedenlisäyksen kannalta laite on muuten mainiolla paikalla, voiks tää helpommaksi mennä! :D

Yrttitarha on ollu mulla nyt vähän vajaan viikon käytössä, ja tähän mennessä kokemukset on ollut todella positiivisia! Pehtoorin salaatti, basilika ja sitruunamelissa on paremmassa kunnossa kuin kaupasta haettuani. Salaatista en tiedä, mutta ainakin yrtit ovat kasvaneet jonkun verran! Jeee! :))

Luin ennen ostopäätöstä jonkun verran käyttäjäkokemuksia netistä. Moni on valittanu menettäneensä yöunensa pumpun äänestä, mutta tästä yksilöstä voin mainita ettei hurinaa kuulu kuin tuohon tiskialtaalle saakka. Valo ja pumppu on ollu nyt päällä 24/7, mutta siihen voisi varmaan laittaa ajastimen. Pitäisi ensin vain jostain selvittää, miten paljon valoa nuo päivässä tarvitsee. 

Jos lukijoista löytyy yrtti-intoilijoita tai vastaavan laitteen hankkineita, kuulisin mielellään kokemuksia ja vinkkejä! Katsotaan kauanko nuo tuossa selviää.. Palaan asiaan! ;)

- Aleksi

1 comment:

  1. Eipä ole itsellä kokemusta, mutta kiva tuttavuus tuo Tregren! Upea muotoilu ja hintakaan ei netin mukaan ole kovin paha verrattuna noihin moniin muihin vesiviljelyvempeleihin :) Laitetaan korvan taakse :)

    ReplyDelete