Älyhana ja tiskiallas paikoillaan // Keittiöremontti valmis

Keittiö on vihdoin (vähäksi aikaa) taas valmis, sillä uusi allas ja hana ovat nyt paikoillaan. Olen haaveillut mustasta, isosta kvartsikomposiittialtaasta jo ikuisuuden. Vanhassa pyöreässä rosterialtaassa kun ei mahtunut edes paistinpannua pesemään ilman että vesi roiskuu pitkin tasoa ja seiniä. Suunniteltu allas löytyi lopulta Ikeasta melko edullisesti. Asennus kävi nopeasti ja ongelmitta ja uusi allas istuu kivasti mustan keittotason viereen. 

Hanavaihtoehtoja oli aluksi useita, mutta parhaaksi karsiutui Oraksen uudehko Optima-älyhana. En ole koskaan ennen kokeillut kosketusvapaata hanaa keittiökäytössä, mutta nyt voin sanoa etten pärjäisi enää ilman. Ruuanlaitossa kosketusvapaa hana on ihan ykkönen, miten kätevää onkaan pestä vaikkapa puukko tai likaiset kädet vain näyttämällä niitä hanalle. Itse hana pysyy paljon puhtaampana kun siihen ei tarvitse jatkuvasti koskea. Myös tammitaso tykkää kun ei saa hanaa avaavista ja sulkevista käsistä vettä ja likaa päälleen. Esittelen seuraavaksi hanan toimintaa hieman tarkemmin.


Hanassa on kätevä veden lämpötilanäyttö, jonka avulla voi veden säätää sopivaksi. 

Hanan kosketusvapaan toiminnon veden lämpötila valitaan yksinkertaisesti näytön yläpuolella olevaa rinkulaa pyörittämällä. Sensorin huomattua liikettä tulee hanasta vettä esimerkiksi 8 sekuntia. Kun vettä taas tarvitaan pidemmän aikaa tai vaikka tiskaamiseen, kosketusvapaan toiminnon sijasta vesi säädetään perinteisesti kahdesta hanasta. 

Tiskaamisen tai hanan puhdistamisen ajaksi kosketusvapaan toiminnon voi halutessaan lukita pois päältä pariksi minuutiksi tai kokonaan painamalla lukkopainiketta sensorin yläpuolella. Hanan saa tilattua myös automaattisella tiskikoneliitännällä, jolloin kosketuspaneeliin tulee yksi painike lisää.

Älyhana on jonkin verran ohjelmoitavissa, sillä esimerkiksi veden virtauksen sekuntimäärää, maksimivirtausaikaa, automaattista altaan huuhtelua jne voi säätää näppäinkomennoilla. Sensori huomaa liikkeen vasta melko läheltä, joten vettä tulee vain sitä oikeasti tarvittaessa.Kokemukset altaastakin ovat olleet kaikinpuolin positiivisia. Se on naarmuuntumaton ja lika on helppo siitä rätillä pyyhkiä mattapinnasta huolimatta. :)

Mukavaa viikon jatkoa!
- A
1 comment: