Vaneria ja korkkia // Tv-tason tuunaus & Ikean uutuudetViikonloppuna oli vihdoin aikaa toteuttaa jo pitkään mielessä pyörinyt projekti eli olkkarin tv-tason tuunaus. Valkoinen taso valkoista (videotykin takia) tyhjää seinää vasten alkoi vähitellen tympimään. Halusin rajata tason enemmän omaksi elementikseen ja antaa sille arvokkaamman ja yksilöllisemmän olemuksen päällystämällä sen puulevyllä.

Materiaaliksi valitsin koivuvanerin, jonka vaalea sävy on rauhallinen ja ajaton. Vaneri kiertää kokonaan tason ympäri. Sen etureuna tulee hieman ovilevyjen ulkopuolelle. Näin saadaan aikaan varjoja ja niiden myötä toivotunlainen syvyysvaikutelma. Vaneri on myös todella monipuolinen sisustusta ajatellen, sillä sen seuraan sopii oikeastaan mikä tahansa. Puun tuoma lämpö toimii hienosti vastapainona koville materiaaleille, kuten lasille ja kivelle. 
Vinkki!! Ikeaan saapui nyt kuun vaihteessa uusi Sinnerlig-mallisto, josta tässä postauksessa on muutama maistiainen. Sinnerlig-valaisinta saa kolmessa eri koossa, josta suurin sopii jo lattiallekin. Ihastuin itse tuohon pienimpään kokoon ja tälläkin hetkellä se valaisee kauniisti tuolla tuoreen vaneritason päällä. Valaisimen yläosa on huurrelasia ja alaosa korkkia, joka on vissiin taas jonkinlaisessa nosteessa sisustuksen materiaaleissa. Sinnerlig-mallistoon kuuluu niin korkkipenkit- ja pöydät kuin jakkarat ja pannunalusetkin. Samaisesta mallistosta on myös sommitelman musta ruukku, huikean neljän euron hintaan. H&M Homen puukannella varustettu siro lasipurkki täydentää kokonaisuuden.


Kaikki elektroniikka ja kaapelit on tietysti tuttuun tapaan edelleen piilossa ovien takana. Uutena asensin tasoon valkoiset läpiviennit kauittimien johdoille, näin lopputulos on vielä vähän viimeistellymmän näköinen ja johdot menevät siististi samassa nipussa pöydän sisään.


Aurinkoista viikkoa! :)
- Aleksi


9 comments:

 1. Upea lopputulos taa kerran! Vaneri on niin kaunista ♥

  ReplyDelete
 2. Olet taitava. Nämä tuunauksesi ovat aina niin viimeisen päälle toteutettuja ja harkittuja. Lopputulos miellyttää silmääni todella paljon. Käsittelitkö koivuvaneria millään puuvahallla tms?

  ReplyDelete
 3. Ompas kyllä hyvän näköinen, ei enää näytä niin perus ikean Beståilta!

  ReplyDelete
 4. Hieno taso! Erityisesti sydäntä lämmittää johtojen hieno piilotus :)

  ReplyDelete
 5. Olet mielettömän hyvä sisustaja ja taitava toteuttaja :) Tosi kiva muutos tasolle! Ikean Sinnerlig-mallisto kyllä puhuttelee. Olen itsekin miettinyt tuota valaisinta ja metalli/korkki jakkaraa.

  - Sirpa

  ReplyDelete
 6. Vitsit miten onnistunut muutos, aivan erin näköinen heti. Vaneri on kyllä kaunis ja toimiva materiaali :)

  ReplyDelete
 7. Erittäin nätti tv-taso, minkä paksuista vaneria käytit siihen? Innoistuin niin että voisin myös omaani tehdä moisen kehikon :)

  ReplyDelete
 8. Käytitkö kuinka paksua vaneria ja mistä hankit tuon keskellä olevan tuuletusritilän? :) on sen verran tyylikäs että tulee myös itse tehtyä samantyylinen. Kiitos vinkistä :) - KiNo

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tähän ja edelliseen. Vaneri on 18mm paksua. Tuuletusritilä tuo ei ole vaan biotakka, siihen tulee ihan elävä tuli. :)

   Delete