Pikaprojekti: DIY-sänky! // Elävää puupintaa makuuhuoneeseen


Olen joitakin kertoja saanut kuulla sängyn toiselta laidalta toiveita uudesta ja
 isommasta parisängystä. Viime viikonloppuna keksin sitten miten sen toteutan. 

Sänkyrungon halusin tehdä itse. Päätin jatkaa makuuhuoneen tv-hyllyn linjaa ja valitsin rungon verhoiluksi osb-levyn. Rungosta tuli todella tukeva (ja järkyttävän painava), se ei nitise eikä natise mistään. Kehikosta tuli viimeistellyn näköinen, kun ajoin nurkat 45 asteen kulmaan. Näin saatiin ruma lastulevyreuna piiloon.

Sängyn jaloiksi mietin aluksi imurointia helpottavia pyöriä, mutta jarruista huolimatta sänky olisi varmaan siinä pyöriessä lähtenyt minne sattuu. Päädyin sitten ihan tavallisiin mustiin säätöjalkoihin. Ne on nyt ruuvattu niin, että imurin suutin juuri mahtuu sängyn alle. Vanha vielä matalampi sänky koetteli mun hermoja joka siivouspäivä, sillä se oli aina siirrettävä imurin tieltä. 

Patjan osalta päädyin Ikean Morgedal-vaahtomuovipatjaan. Kävin koemakaamassa kaikki vaihtoehdot läpi ja tuo tuntui parhaalta. Hintakin oli paljon halvempi, mihin olin varautunut. Kova on kiva. Olin aluksi ottamassa kovimman mahdollisen patjan, mutta valitsin sitten puolikovan. Sängyn on oltava tukeva, en halua upota siihen. Fyysistä työtä tekevänä haluan herätä ilman selkäkipuja. Ikean patjanvaihtojuttu on kyllä loistava. Tässä on vielä vajaat 90 yötä aikaa päättää, haluanko sittenkin vaihtaa toisenlaiseen patjaan. Nyt ensimmäisen yön jälkeen oon ollu tosi tyytyväinen. :)

Kehys liimauksessaMustat jalat ovat huomaamattomatSängyn korkeus on haettu linjaan ikkunan kanssa, joka toimii kuin sängynpäätynä. Tai yöpöytänä.Olen addiktoitunut muotoonommeltuihin lakanoihin! En voi sietää ajatusta siitä, 
että heräisin aamulla lakana jalkopäästä. :DJonain päivänä viimeistelen obs-reunuksen vielä kunnollisella suojaavalla puuvahalla. Projekti onnistui mielestäni hyvin. Lopputulos on simppeli ja edullinen, mutta viimeistelty ja ympäristöönsä hyvin sopiva. :)

- a

22 comments:

 1. Mistä olet ostanut nuo muotoonommellut lakanat? :)

  ReplyDelete
 2. Onpa tyylikästä!

  ReplyDelete
 3. Tosi hieno sänky! Kyllä tuossa kelpaa pötkötellä :) Täällä ei myöskään suosita muita kuin muotoon ommeltuja lakanoita :D

  ReplyDelete
 4. Hienoa työtä, jälleen kerran!

  ReplyDelete
 5. Makee! Ite haaveilen toteuttavani vielä jonain päivänä samantyyppisen koivuvanerista... Tykkään hurjasti tosta "leijuva sänky" -efektistä, jonka nuo huomaamattomat jalat tekee (:

  ReplyDelete
 6. Tosi hieno! Kyllä itsetekemällä saa vaan kivoja ja persoonallisia huonekaluja :)

  ReplyDelete
 7. Todella hieno! Olen jotenkin viehtynyt tuohon OSB-levyyn. Pitänee sitä sijoittaa tulevaan taloon jotenkin.

  ReplyDelete
 8. Upea sänky! Hienosti toteutettu, erilainen idea.;) ja tuo kyllä juuri sopivaa kontrastia harmaalle seinälle, wau.!

  ReplyDelete
 9. Moikka,

  olen seuraillut sinun viihdeteknologiavalintoja ja hyvin kiinnostunut niistä. Eli voisitko tehdä postauksen koskien vain kotiviihdejärjestelmiäsi: videotykki, kaiuttimet, monihuonejärjestelmät, tietokoneet yms. Luin tuon aiemman postauksesi "Hallittu johtokaaos", mutta olisin kiinnostunut vielä enemmän.

  ReplyDelete
 10. Aleksi, voisitko tuotteistaa nämä ja alkaa myydä... aika moni varmaan haluaisi ostaa juuri tällaisia, trendikkäitä juttuja joita sinä teet.
  terveisin, ehdoton fanisi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se ei ole poissuljettu idea, sillä mielenkiintoa tähän riittää! Tekemisistäni voi kysellä lisää sähköpostitse.

   Delete
 11. Mulla oli visio vanerisängystä ja pohdiskelin, että miten sen toteuttaisi. Törmäsin tähän postaukseen ja tästä oli huikea apu! Kiitos paljon inspiraatiosta ja kivasta blogista muutenkin. Täältähän löytyy vaikka mitä ideoita! ��

  ReplyDelete
 12. Nyt mä ihastuin kyllä lopullisesti tuohon obs-levyyn! Pakko kai se on vaatia isäntä tekemään mulle jotakin… Kunhan saan piirrettyä ;) Ollaan just muuttamassa vappuna niin on hyvä sauma pistää kamoja uusiksi… Ja ehkä hankkia jo kauan kaivattu TV-taso!

  ReplyDelete