Ihana uudistunut eteinen // Syysremontti valmis! #DIY

Tasan kaksi viikkoa sitten otin pitkästä aikaa ruutupaperin esille. Tarkoitukseni oli suunnitella olohuoneen päätyseinälle jonkinlaista hyllykköä. Sohvalla istuessani katselin hetken eteisen suuntaan, ja paperille alkoikin piirtyä luonnos jostain aivan muusta..

Remontti olisi tällä kertaa huomattavan iso ja muutos sitäkin suurempi, joten tavoistani poiketen suunnittelin vielä muutaman illan kunnes julistin urakan alkaneeksi.

Idea oli siis rakentaa eteisen päälle kylpyhuoneen kanssa yhtenäinen kokonaisuus, joka pudottaisi eteisen huonekorkeutta ja samalla kehystäisi sen yhdessä työpisteen taustaseinän kanssa enemmän omaksi tilakseen. Tämä työpöydän ja eteisen välinen seinä on hieman kylpyhuoneen seinää syvemmällä, joten muuhun tilaan uusi alaslaskettu katto yhdistyisi tulemalla myös olohuoneen puolella olevan työpöydän päälle.

Toinen idea oli tietysti ottaa katon alaslaskun takia pois jäänyt huonekorkeus hyötykäyttöön. Eteisen puolelle ulko-oven edustalle kattoon suunnittelin magneettikiinnitteisen luukun, josta katon päälle saa säilöttyä kaikenlaista harvemmin tarvittavaa tavaraa, esimerkiksi sesonkivaatteita tai ylimääräisiä mattoja.

Kolmas idea oli hoitaa eteisen valaistus jatkossa katon kautta. Lisäksi kun työpöydän taustaseinä jatkuu nyt kattoon asti, sain myös työpöydälle vedettyä omat sähköpistokkeet eikä edes sitä yhtä rumaa virtajohtoa näy enää työpöydän alla. 

Neljäs idea oli rakentaa vaaterekin taakse OSB-seinä ja hylly, joka toimii myös tunnelmavalaisimena. Himmeä hehkulamppu tuo kauniisti levyn kirjavan kuvion esiin iltaisin. Hyllyn ainuttakaan kiinnityskohtaa ole näkyvillä, joten se on kuin osa seinää.

Viides idea oli yhdistää tähän asuntoon taas yksi uusi materiaali sulasti sopuun muiden kanssa. Alaslasketun katon materiaaliksi keksin vanhan kunnon reikäkovalevyn. Nykyään sitä käytetään esimerkiksi akustoinnissa tai erillaisissa säilytyskokonaisuuksissa. Levy myydään valkoiseksi maalattuna, joten jouduin ensin hiomaan maalin pois ja ruiskuttamaan uuden tilalle. Jos joku näitä innostuu käyttämään, suosittelen ehdottomasti hiomaan maalin kokonaan pois, ei vain himmentämään sitä. Näin muutaman maalikerroksen ja välihionnan jälkeen pinnasta tulee siisti, tasainen ja kestävä! :)
Kaaosta ja katon runkoa..Näkymä ulko-ovelta.Katossa loistavat nyt tyylikkäät valurautarunkoiset viiden watin ledispotit. 
Etualalla näkyy kattoluukun reuna. 
Eteisen uusi katto on tehty niin tarkasti, ettei ainuttakaan kattolistaa tarvinnut asentaa. 
Seinänpätkän päähän ja kenkäkaapin kanneksi tuli mustaksi maalattu osb-lista. 
Työpöydän päälle saa tarvittaessa helposti asennettua valaisimen.Pienet laitteet saa kätevästi lataukseen 3-osaiseen europistorasiaan.Eteisen seiniin tuli hieman entistä tummempi harmaa sävy. 


Sellainen projekti. Upeaa viikon alkua! :)

-Aleksi

5 comments:

 1. No voi taivas, miten upee projekti!!!!! <3

  ReplyDelete
 2. Upeeta jälkeä jälleen kerran!Olisikohan tuon reikälevyn voinut jättää hiomatta eli pohjamaalispray päälle ja lopullinen maali sen päälle...Tykkään kovasti,kun käytät usein erilaisia materiaaleja.
  terv.Päivi

  ReplyDelete
 3. Huh, hengästyttävän upea!!! Ilmeisesti työskentelet jollain tapaa sisustuksen parissa, kun sulla on aina ihan mielettömän makeita ideoita.

  - Sirpa

  ReplyDelete