Uutta työpisteellä // DIY-ledivalaisin


Viikko on kiva aloittaa pienellä tein itse ja säästin -postauksella.. Mä en itse asiassa edes tiedä mistä tämä idea tuli, ehkä halusin vain raivata häikäisevän Tolomeo-pöytävalaisimen pois. Tai keksiä työpöydän taustaseinälle jotain muuta kuin hyllyn tai taulun. 

Homma alkoi niin, että mulla sattui olemaan reilu metri ylimääräistä ledinauhaa ja pari tuntia aikaa hukattavaksi. Ensin alumiiniprofiilin maalaus mattamustalla, sitten reiät päihin, kaapelinkuoret eristeeksi, vaijerit läpi, ledinauha paikalleen ja juotokset vaijereihin. Yläpäähän kiristimiksi löytyi tuollaiset taulukiskon koukut, eli korkeutta voi säätää helposti. Tuo alaslaskettu reikäkatto teki tästä vielä vähän helpompaa kun ei tarvinnut miettiä edes johtojen piilottamista. Valaisin kytketään päälle Nexan langattomalla kytkimellä.

Saa nähdä kauanko tuo tuossa roikkuu, mutta ainakin valo on nyt kivan tasainen ja tuota on kiva pitää päällä ihan tunnelmavalonakin. Vielä kun noi vaijerit vähitellen suoristuisivat.. :)

5 comments:

 1. No vautsi! Oikeasti tosi kiva, ostaisin tälläisen kaupasta jos sattuisin työvaloa juuri kaipaamaan :-) Tuleeko sähkö siis noita vaijereita pitkin, eikä erillistä johtoa ole..? Sähköjutut on niin hämmentäviä, aina en ihan tajua :-D

  ReplyDelete
  Replies
  1. On hieno! Muakin jäi kiinnostamaan, mistä sähkö tulee :/

   Delete
  2. Kiitos teille. :) Jep oikein arvattu, sähkö tulee juurikin vaijereita pitkin, plussa toisesta ja miinus toisesta ja ylhäällä vaijerit yhdistyy muuntajaan. :)

   Delete
 2. Sinä se olet kyllä yksi niksinikkari! Eipä olisi tuollainen tullut itselle mieleenikään, lopputulos on kyllä upea ja vähäeleisen tyylikäs. Sähkön kulkua minäkin mietin, mutta toisaalta en varmaan edes ymmärtäisi vastausta...:D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! :D Ylhäällä juuri selitin, eli vaijereita pitkin menee, plussa toisesta ja miinus toisesta.

   Delete