Keittiö tuntuu vihdoin keittiöltä! // Remontti valmis


Kivaa alkanutta uutta vuotta! Joulun ajan täällä oli remontti, jonka päämääränä oli saada keittiöstä tilavampi ja toimivampi. Pikkujuttuja on vielä kesken, mutta en malttanut odottaa, että pääsen näyttämään tämän juuri valmistuneen seinän!


Muutos nro 1 näkyy varmaan heti, sillä keittiön työtaso sai lähes 70cm lisäpituutta! Se on paljon keittiössä, jossa ei ennen keittolevyn lähettyvillä ollut oikein minkäänlaista laskutilaa. Keittolevyn päälle on ilmestynyt myös jotain, mitä siinä olisi pitänyt olla jo pitkän aikaa..Muutos nro 2: Uunin upotus seinään! 
Tätä ratkaisua tullaan varmasti ihmettelemään niin hyvässä kuin pahassakin, mutta tänne se oli oikea ratkaisu. Halusin lisää tasotilaa. Tornin, jossa uuni ennen oli, purkaminen oli välttämätöntä. Uuni on siis lähes samassa kohdassa, mutta 60cm syvemmällä. Eikä se suinkaan roiku tuossa kipsilevyn varassa, vaan se on asennettu kalusterunkoon aivan kuten ennenkin. Nyt se runko vaan sattuu olemaan varaston puolella! :D Uuni on sijoitettu sen verran korkealle, että se mahtuu avautumaan vaikka tasolla olisikin jotain tavaraa. Kuvassa näkyy myös jääkaapin musta kotelointi, joka näyttää nyt paljon paremmalta kuin ennen, jolloin se kehysti jääkaapin lisäksi myös tornikaapin. 
Muutos nro 3: Uusi tiskikone! En muista olenko täällä siitä valittanut, mutta vanha halppiskone aiheutti murheita koko lähes kolmivuotisen elämänsä ajan. Jaan tarinan nyt tässäkin, tämä oli aika opetus mulle. Heti ensin runko vääntyi painavan oven rysähtäessä auki ja tämän jälkeen se ei enää pitänyt vettä. Tämä ongelma unohtui, kun aina pesun yhteydessä laitoin pyyhkeen koneen alle. Lisäksi kone piti sellasta melua, että välillä piti oikeasti käydä varmistamassa onko luukku edes kiinni. Nyt syksynä pesutulos huononi vähitellen ja lopulta kone ei enää suostunut hoitamaan ohjelmiaan loppuun. Vedet jäi sisälle ja ohjelma katkesi parin minuutin välein ja jatkui aina kun avasi ja sulki luukun uudestaan. Lisäksi koneen nappulat eivät toimineet, vesihöyry varmaan päässyt sisälle. Piti aina ajastimen kanssa laittaa sama ohjelma päälle.. :D 

Vähän ennen joulua meni sit hermot (ihmettelen, miksei jo aiemmin) ja heitin romun pihalle. Muutaman viikon täällä sitten tiskattiin, kunnes uusi kone löytyi. En olisi kestänyt hetkeäkään pidempään, että mä vihaan tiskaamista!! Uusi kone on merkiltään Bosch ja ensivaikutelmaltaan aivan toiselta planeetalta. 8-kiloinen ovi pysyy paikoillaan missä asennossa vaan hyvän jousisysteemin ansiosta, kone ei paljoa metelöi, vedet pysyy sisällä ja koreissa on hirveesti säätöjä erilaisille astioille, veitsihyllyä ja sun muuta. Sekä ihana lattiavalo, josta voi kurkata onko kone jo valmis!! ;) 

Eli vinkkinä integroidun ostajalle, älä osta sitä toiseksi halvinta, varsinkin jos on paksut ja painavat ovet. Eli tsekkaa jouset ja oven painorajoitukset ja varmista ettei oven runko ole vetelä.


Löysin alennuksesta tuollaisen Cole & Mason öljypullon. Meillä käytetään aika reilusti öljyä niin tuo on kiva olla pöydällä valmiina. Samalta reissulta kotiutin myös vähän mausteita, mm. Nicolas Vahélta sekä tuon marmorisen alustan. Kaikki vähän hakee paikkojaan vielä, kunhan iskin ne tuohon nyt. :D Muutos nro 4: Liesituuletin! Tätä on tarvittu. Joskus mainostin, miten en ikinä halua liesituuletinta tätä keittiötä pilaamaan. Viime aikoina täällä on kuitenkin kokkailtu niin paljon enemmän, että raitis ilma ja rasvaton keittiö olis ihan kiva juttu. Löysin tuollaisen Electroluxin, josta mun piti aluksi ottaa pelkkä runko käyttöön, upottaa se kattoon ja vaihtaa moottori tehokkaampaan kanavapuhaltimeen. Mieli kuitenkin muuttui, kun mallailin sitä tuohon paikalleen ja päätinkin laittaa sitten ihan perinteisesti seinään kiinni.

Jos sellanen pitää olla, niin pitää sen sitten olla iso! 90cm leveä kupu sopii tuohon kivasti ja ottaa käryt vähän isommalta alueelta. Liesituulettimen takia seinällä ennen ollut Tolomeo-valaisin piti repiä irti, mutta se ei haittaa, sillä kuvussa on todella hyvät, himmennettävät kolme spottivaloa. Lisäksi Tolomeo sai heti uuden paikan makuuhuoneesta! Keittiötason jatkon tein tarkasti keittolevyn kohdalle ja tuollaisessa kirjavassa levyssä sitä on vaikea nähdä. Persilja kuoliKaikki nyt keittiössä vierailleet ovat sanoneet sen näyttävän huomattavasti isommalta kuin ennen. Mun mielestä tää muutos onnistui todella hyvin, vaikka aluksi lähdinkin tätä tekemään vähän hetken mielijohteesta. :) 

- Aleksi

10 comments:

 1. Hienoa työtä. Kuvasi ovat kaunista katseltavaa.

  ReplyDelete
 2. onko uunista edelleen helppo ottaa ja laittaa, kun on noin "kaukana"?

  ReplyDelete
 3. Siis todella mielenkiintoinen ratkaisu ja aika jännä :) Miten on toiminut käytännössä?

  Pitää varmaan pitää lasi supersiistinä, kun koko ajan näkyvissä :D. Putsausvinkkejä otetaan vastaan.

  ReplyDelete
 4. Hauska idea tuo upotettu uuni! Itse en luultavastikaan ylettyisi sitä kunnolla käyttämään,kun on korkealla ja noin kaukana mutta eipä yltäisi lapsetkaan :)

  ReplyDelete
 5. Otan osaa persiljan vuoksi. :D Keittiö näyttää nyt vieläkin paremmalta kuin aiemmin.

  ReplyDelete
 6. Tuo matto on ihan täydellinen!!! Mistä se on? =P--

  ReplyDelete
 7. Vitsit miten mielenkiintoinen idea tuo uunin upottaminen, en ole nähnyt missään muualla! Erittäin luova tyyppi olet Aleksi! Jään kanssa odottelemaan jatkopostausta uunin käyttökokemuksista :) Niin ja hienolta näyttää koko keittiö :)

  ReplyDelete
 8. Tuo uuni on kyllä paras ratkaisu mitä olen ikinään keittiössä nähnyt. :D Muutenkin kiva köökki.

  ReplyDelete