Entistä viihtyisämpi olohuone // Tykistä telkkariin!


Olen blogini esittelyissä maininnut kirjoittavani myös kotiini liittyvistä elektroniikka-asioista, muttei sillä saralla ole hetkeen tapahtunut mitään. Monesti on kysytty myös tarkempia tietoja kotini viihdejärjestelmistä, niiden piilotetuista johdotuksista ja kokemuksia niiden käytöstä. Tämänkaltainen postaus on tulossa, mutta esitellään ensin tämä esteettinen puoli.


Vaihdoin meinaan videotykin telkkariin. Muutos on suuri, toisaalta parempaan, toisaalta huonompaan. Tykistä jäin kaipaamaan 120 tuuman kuvaa, mutta on uusi 65 tuuman telkkukin sentään puolitoista metriä leveä eli kyllä siitä luulisi näkevän. Telkkarin puolesta puhui maailman parhaaksi mainostettu uuden tekniikan OLED-paneeli, jonka värit ja mustan toisto on ihan eri luokkaa tykkiin verrattuna. Lisäksi itse paneeli on noin puolen sentin paksuinen ja kehyksetön, joten telkkari asettuu seinälle kevyen näköisesti. En ole ikinä nähnyt yhtä upeaa kuvaa ja nyt se roikkuu mun kotiseinällä!

Lisäksi telkkarin puolesta puhuu se, ettei huonetta tarvitse enää pimentää, joten sen voi avata nopsasti milloin haluaa. Uutuuden viehätyksen lisäksi tuo taitaa olla iso syy siihen, että telkkarin katselu on lisääntynyt täällä merkittävästi. Miinuksena tässä LG:n 4K OLED UHD HDR mitälie -ruudussa on törkeä hinta, sillä samankokoisia perinteisiä lcd-tekniikalla toteutettuja 4k-telkkuja saa ainakin kolme kertaa halvemmalla. Mutta kun aina pitää saada paras... :D Olkkariin on tullut hankittua myös kaikenlaista muuta pienempää tavaraa, kuten tyynyjä ja purkkeja. Juuttimatto vaihtui raikkaaseen vanhaan kunnon Linie Designin villamattoon ja tamminen sohvapöydän kansi sai kauniin vaaleamman vahan pintaansa. 

Mielessä on myös pyörinyt tuon tv-tason ovien maalaus. Väri olisi mattamusta, josta saisi aina olla pyyhkimässä sormenjälkiä. 


- A 


2 comments:

  1. Tutunnäköinen kannellinen kulho pöydällä. Se oli sopivan simppeli myös omaan makuun.

    ReplyDelete
  2. Nyt on töllössä kokoa ja näköä :) Mistä olet hankkinut upean Turku taulun? Olen nähnyt kaupunki karttoja valkoisella pohjalla, mustalla tekstillä.

    ReplyDelete