Takorautainen sängynpääty


Joitakin kuukausia sitten makuuhuoneen seinä koki muutoksen kun tein siihen valkoisen rappauspinnan. Kirjoitin siitä Makuuhuoneen muutos kiviseinällä -postauksessa. Valkoinen seinä oli hauska hetken aikaa, mutta pian aloin kaipaamaan taas tummempaa fiilistä. Kylppärin paneelikaton maalauksesta (joka sekin on muuten esittelemättä) jäi ylimääräistä maalia ja eräänä iltana huvikseni sutaisin sitä tuohon seinään ja olihan se sitten maalattava kokonaan.

Rappauksen maalaaminen on ehkä ärsyttävintä ikinä. Telaa saa painaa ihan hulluna, pensselillä saa töpöttää joka kolon ja silti johonkin jää aina valkoisia koloja. Jos taas käyttää liikaa maalia, niin ensinnäkin sitä sitten kans kuluu ihan purkkikaupalla ja toiseksi seinästä tulee maalatun näköinen kun kolot täyttyvät maalista. Tältä täällä nyt näyttää. Pahoittelen pussilakanan ryppyisyyttä, ei aina jaksa kiinnostaa.
Seinä on maalattu Tikkurilan sävyllä Takorauta. Se ei ole täysin musta, vaan vaihtelee vähän väriä valon mukaan. Ensimmäistä kertaa telatessa ohensin maalia vedellä jonkun verran että se värjäisi helpommin pienimmätkin kolot. Lopuksi vedin vielä tumman silikonisauman lattianrajaan.

Lopputuloksesta tuli kiva, vaikkei se mielestäni ole vielä valmis. Olen ajatellut rakentaa tuohon jonkinlaisen kiinteän sängynpäädyn, mutta materiaali ja muoto ovat vielä keksimättä. Sängynpäätyyn haluaisin integroida seinän tunnelmavalaistuksen sekä vähän säilytystilaa yöpöydillä aina makaaville pikkutavaroille.. 

No comments:

Post a Comment