DIY-lisäkeittiö / aamiaiskaappi paikoillaan!

Keittiössä oli viime kuussa kaaos, kun jälleen koitti remontin aika. Viimeksi täällä remontoitiin keittiön toinen puoli kun mm. uuni upotettiin seinään ja työtasoa pidennettiin. Tästä löytyy postaus aiheesta. Taisin mainita silloin, että kun siinä yhteydessä yksi tärkeimmistä kuivatavarakaapeista poistettiin, olisi täällä pakko jossain vaiheessa keksiä lisää säilytystilaa. Nyt sitä sitten tuli, kokonaisen seinän korkeudelta!

Idea tähän projektiin lähti seuraavassakin kuvassa näkyvistä kolmesta seinään upotetusta lokerosta. Tästä lokerosta tuli vain vähän suurempi. Selasin netistä ideoita aamiaiskaapeista, mutta sellainen ei oikein tuntunut sopivan meidän keittiöön. Kaappia rakentaessa huomioin kuitenkin, että aamiaiskaapin mekanismin voi siihen myöhemmin asentaa. 

Kaapistojen rungot on siis asennettu kahden seinän väliin. Työtä tuossa oli sata kertaa enemmän kuin pelkkien keittiökalusteiden tekemisessä, mutta pidän ideasta että koko rakennelmaa kiertää tuollainen kehys, joka näyttää siltä kuin se olisi aina ollut siinä. Lisäksi halusin sivuille pistorasiat kodinkoneita varten. Niin kuin sisustuksessa, myös kiinteiden kalusteiden valinnassa tykkään suosia erikorkuisia elementtejä. Tämä lisäkeittiö olisi näyttänyt lähinnä joltain lipastolta jos olisin tehnyt siihen pelkät alakaapit. Seinä erottaa kokonaisuuden selkeästi omaksi yksikökseen. 

Vaikka lisäkeittiö elääkin ylhäässä yksinäisyydessään, yhdistää sen muuhun keittiöön sama sävymaailma, tasomateriaali, tason korkeus ja sokkeli. 

Keittiön ikkunaseinä maalattiin nyt myös samalla harmaan sävyllä kuin peräseinäkin aiemmin viime vuonna. Lisäkeittiön tausta ja seinämät maalattiin makuuhuoneesta tutulla takoraudan sävyllä. Noiden kahden sävyn rajaus seinän ulkokulmassa oli yhtä tuskaa. Rajauksen on oikeasti oltava viivasuora ja virheetön. En voi liiaksi korostaa hyvien pohjatöiden merkitystä, maali kun paljastaa kaikki virheet. Valaistus hoituu led-nauhalla, joka on siististi opaalilistan alla piilossa. 

Kaapin keskiosa on vielä vähän kesken, sillä ajattelin asentaa siihen jonkinlaiset avohyllyt. Katsotaan mitä keksitään..


Meillä ei ollut mahdollista jyrsiä oviin tuota samaa vedinuraa kuin toisella puolella keittiötä, joten näihin oviin tulee pienet vetimet jossakin vaiheessa. Nahkaisia lenkkivetimiä on näkynyt monessa paikassa, ja olen vähän itsekin sellaisiin kallistumassa. Mahdollisimman huomaamattomat, mutta kauniit. :) 


No comments:

Post a Comment